Culemborg zoals het was

Het leven in Culemborg

home Boeken Audio Film Over ons Nieuws Links

Canon van Culemborg

De canon van Culem- borg voert u langs de hoogtepunten van de Culemborgse geschie- denis. Klik hier en laat u verrassen.


Hotels en pension

Havendijk
Hotel en lunchroom Lachniet.
Eigenaar: mevrouw Lachniet. Dit bedrijf had 7 verhuurbare slaapkamers:1 tweepersoons-kamer en 6 eenpersoonskamers.
De tweepersoons kamer en 1 eenpersoons-kamer lagen op de parterre en vielen in de prijsklasse van ƒ 2,25 voor logies met ontbijt. De overige kamers bevonden zich op de bovenverdieping en hiervoor bedroeg de prijs ƒ 1,75 voor logies met ontbijt.

Markt
Pension Prins
, Huize Den Keyzer.
Eigenaar: de heer W. Prins. Dit bedrijf had 9 verhuurbare slaapkamers:4 tweeper-soonskamers en 5 eenpersoonskamers.
De prijs voor logies en ontbijt was ƒ 2,50 per persoon. Pension Prins werd in 1939 aangeduid als het modernst ingerichte bedrijf van Culemborg.
Markt
Hotel Veen
.
Eigenaar: de heer S. P. Veen Dit bedrijf had 4 verhuurbare slaapkamers: 2 tweepersoonskamers en 2 eenpersoons-kamers. Per 1 januari 1939 was de prijs voor logies met ontbijt ƒ 2,25 per persoon. Gezien de inrichting van de kamers was dit een redelijke prijs, aldus de heer Jansen, controleur buitendienst van de gemeente Culemborg.


Markt
Hotel Vulto.
Eigenaar: de heer W. A. Vulto Dit bedrijf had 11 verhuurbare slaapkamers: 2 twee-persoonskamers en 9 eenpersoonskamers. De prijs voor logies en ontbijt was
ƒ 2,00 per persoon.


Varkensmarkt
Hotel De Klok.
Eigenaar: de heer J. Merkens Dit bedrijf had in 1939 nog maar 4 verhuurbare slaap-kamers: 3 tweepersoonskamers en 1 eenpersoonskamer. Dit aantal was eerder beduidend groter,maar door de bouw van een danszaal  achter het café moesten er kamers worden opgeofferd. De prijs voor logies en ontbijt was ƒ 2,00 per persoon.

Stationssingel
Hotel Het Wapen van Gelderland.
Eigenaar: de heer N. de Jong. Dit bedrijf had 10 verhuurbare slaapkamers:4 tweepersoons-kamers en 6 eenpersoonskamers. De prijs voor logies en ontbijt was ƒ 2,00 per persoon. De inrichting van het bedrijf was in 1939 al zeer ouderwets. Op de kamers was geen stromend water. Het bedrijf bestond op dat moment al 50 jaar.

Herberg en hotels | Cafe’s en proeflokalen


Oude Vismarkt
Hotel en lunchroom Victoria.
Eigenaar de heer A. Pels Dit bedrijf had 8 verhuurbare slaapkamers: 2 twee-ersoons-kamers en 6 eenpersoonskamers
. De prijs voor logies en ontbijt was ƒ 1,50 per persoon.persoon